بررسی برخی خواص فیزیکی بذر و لپه نخود دسی واریته کاکا

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

در این پژوهش، برخی خواص فیزیکی مانند خواص هندسی، ثقلی، اصطکاکی و آئرودینامیکی مربوط به بذر و لپ هی
9 درصد (بر اساس وزن مرطوب) مورد بررسی قرار گرفت. / 8 و 0 / نخود دسی واریته کاکا به ترتیب با میانگین رطوبتی 2
خواص هندسی و ثقلی شامل طول، عرض و ضخامت، میانگین هندسی قطر، ضریب کرویت، وزن واحد نمونه، وزن
1000 دانه، حجم، دانسیته جامد، دانسیته توده و تخلخل بودند. نتایج نشان داد که داده های مربوط به دانسیته جامد،
دانسیته توده و تخلخل در مورد بذر، بیشتر از لپه بودند. همچنین در این پژوهش، خواص اصطکاکی بذر و لپه ی نخود
دسی واریته کاکا شامل زاویه های ریپوز پرکردن و تخلیه و ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی پنج سطح اصطکاکی (شامل
آهن گالوانیزه، شیشه، فایبرگلاس، تخته سه لا و لاستیک) اندازه گیری شدند. شیشه در هر دو نمونه، کمترین ضریب
اصطکاکی را به خود اختصاص داد. در مورد نمونه بذر، تخته سه لا بیشترین ضریب اصطکاکی را داشت در حالی که در
نمونه ی لپه، بیشترین ضریب اصطکاکی مربوط به فایبرگلاس بود. سرعت حد اندازه گیری شده برای نمونه لپه، بالاتر از
میزان سرعت اندازه گیری شده برای بذر بود.
واژه های کلیدی: آئرودینامیکی، اصطکاکی، ثقلی، خواص هندسی

CAPTCHA Image