ریزش دانه در هنگام برداشت یکی از عوامل کاهشدهنده مقدار محصول به دست آمده از مزرعه میباشد. جهت انتخاب لاین مناسب برای برداشت مکانیزه و تعیین مناسبترین درصد رطوبت دانه در حین برداشت، در رابطه با کاهش اُفت و افزایش محصول سه لاین لوبیایچیتی، آزمایشی بهصورت کرتهای خُردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعهی تحقیقاتی واقع در کرج اجرا شد. سه لاین لوبیای چیتی ایستاده شامل لاین 31-KID، 11816 و 16Cos به عنوان کرت اصلی و درصد رطوبتدانه در حین برداشت بعنوان کرت فرعی در دو سطح رطوبت 217% و 212% ارزیابی گردیدند. در این آزمایش، میزان تلفات محصول در حین برداشت با همدیگر مقایسه شد. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که لاینهای مورد بررسی از نظر میزان محصول با هم اختلاف معنیدار داشته و بیشترین محصول به میزان 9/1612 کیلوگرم در هکتار مربوط به لاین 16Cos در سطح رطوبتی 212% بوده و همچنین از نظر حداقل تلفات محصول در حین برداشت بین دو سطح رطوبتی، اختلاف معنیداری مشاهده شد و هر سه لاین در رطوبت 212% کمترین ریزش را داشتند ولی بین این لاینها از نظر درصد ریزش اختلاف معنیداری مشاهده نشد.
واژههای کلیدی: تلفات دانه، رطوبت دانه، رقم ایستاده، لوبیا
ارسال نظر در مورد این مقاله