هدف از این مطالعه، بررسی تجزیه علیت و تشریح روابط بین اجزای عملکرد با عملکرد دان هی عدس بود. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. در تجزیه همبستگ یهای فنوتیپی و ژنوتیپی صفات، اکثر همبستگی های ژنوتیپی، روند مشابهی را با همبستگی های فنوتیپی نشان دادند و در اکثر موارد همبستگی های ژنوتیپی بیشتر از همبستگ یهای فنوتیپی بودند. صفت وزن 100 دانه بیشترین همبستگی فنوتیپی مثبت و صفات ارتفاع بوته و سپس وزن 100 دانه بیشترین همبستگی های ژنوتیپی مثبت را با عملکرد دانه در بوته نشان دادند. تجزیه علیت ضرایب همبستگی ژنوتیپی نشان داد که صفات وزن 100 دانه، تعداد غلاف در بوته، تعداد گره در ساقه ی اصلی و تعداد خوشه در بوته، به ترتیب بزر گترین اثرات مثبت مستقیم را بر عملکرد دانه در بوته داشتند. بررسی ضرایب همبستگی و تجزیه علیت نشان داد که صفات وزن 100 دانه، تعداد غلاف در بوته و تعداد گره در ساقه ی اصلی از عوامل تعیین کننده ی مهم عملکرد دانه در بوته عدس در مواد ژنتیکی مورد بررسی بودند. واژه های کلیدی: اجزای عملکرد، تجزیه علیت، عملکرد دانه، همبستگی های فنوتیپی و ژنوتیپی
ارسال نظر در مورد این مقاله