بررسی برخی خواص فیزیکی بذر و لپه نخود دسی واریته کاکا

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

جمهوری اسلامی ایران

چکیده

در این پژوهش، برخی خواص فیزیکی مانند خواص هندسی، ثقلی، اصطکاکی و آئرودینامیکی مربوط به بذر و لپ هی
9 درصد (بر اساس وزن مرطوب) مورد بررسی قرار گرفت. / 8 و 0 / نخود دسی واریته کاکا به ترتیب با میانگین رطوبتی 2
خواص هندسی و ثقلی شامل طول، عرض و ضخامت، میانگین هندسی قطر، ضریب کرویت، وزن واحد نمونه، وزن
1000 دانه، حجم، دانسیته جامد، دانسیته توده و تخلخل بودند. نتایج نشان داد که داده های مربوط به دانسیته جامد،
دانسیته توده و تخلخل در مورد بذر، بیشتر از لپه بودند. همچنین در این پژوهش، خواص اصطکاکی بذر و لپه ی نخود
دسی واریته کاکا شامل زاویه های ریپوز پرکردن و تخلیه و ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی پنج سطح اصطکاکی (شامل
آهن گالوانیزه، شیشه، فایبرگلاس، تخته سه لا و لاستیک) اندازه گیری شدند. شیشه در هر دو نمونه، کمترین ضریب
اصطکاکی را به خود اختصاص داد. در مورد نمونه بذر، تخته سه لا بیشترین ضریب اصطکاکی را داشت در حالی که در
نمونه ی لپه، بیشترین ضریب اصطکاکی مربوط به فایبرگلاس بود. سرعت حد اندازه گیری شده برای نمونه لپه، بالاتر از
میزان سرعت اندازه گیری شده برای بذر بود.
واژه های کلیدی: آئرودینامیکی، اصطکاکی، ثقلی، خواص هندسی

عنوان مقاله [English]

Some physical properties of seeds and splits of Desi chickpea (Kaka var.

نویسندگان [English]

  • seyed mohamadali Razavi
  • elham Zaerzadeh
  • neshat Khafaji
  • mandana Pahlevani
چکیده [English]

Some physical properties such as geometrical, gravimetrical, frictional and aerodynamic features
of seeds of Desi chickpea and its splits were studied at a moisture content of 8.2 and 9.0% w.,
respectively from north-western of Iran. Geometrical and gravimetrical properties including the
average length, width, thickness, the geometric mean of diameter, sphericity, 1000-seed weight, unit
weight, bulk density, true density, porosity and volume of samples were measured. Results showed
that amounts of bulk density, true density and porosity calculated for seeds of desi chickpea were
higher than those obtained for its splits. Furthermore, frictional properties of samples such as emptying
and filling angles of repose and static coefficient of friction with respect to five surfaces (glass,
fiberglass, rubber, galvanized iron and polywood) were determined. The least static coefficient of
friction for both samples was allocated to glass surface. In the case of seeds of Desi chickpea,
polywood had the greatest static coefficient of friction, while for its splits, fiberglass was the highest.
Terminal velocity for splits was greater than those measured for seeds of chickpea.
Key words: aerodynamic propertie, frictional, geometrical, gravimetrical

CAPTCHA Image